Skadefri

Skadefri
Pris: Gratis
Kategori: Vekttap og Fitness
Ingen stemmer
Lagt ut: 4 juli 2016
Firma: Norges idrettshøgskole
Størrelse: 9.78 MB
Versjon: 1.0
Utviklet for: iPhone / iPod Touch

Beskrivelse

SKADEFRI er utviklet for at du skal lære å trene riktig og for å unngå skader. Gjør du øvelsene vi viser deg på SKADEFRI regelmessig, kan du halvere skaderisikoen!

SKADEFRI er utviklet av Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole (NIH), og er et samarbeidsprosjekt med Den internasjonale olympiske komité (IOC) og NIH i forbindelse med Ungdoms-OL i 2014 i Nanjing, Kina og i 2016 på Lillehammer, Norge.

Innhold
Dr scient Kathrin Steffen, Prof Grethe Myklebust, Dr Ben Clarsen, PhD, og Prof dr med Roald Bahr, Senter for idrettsskadeforskning

Video & bilde
Lasse Nettum, Norges idrettshøgskole

App utvikling gjennom Making Waves
For mer informasjon, vennligst gå til Makinwaves.com.

Rollemodeller
Karoline Aase Bahr, Katarina Bjørnskau Berens, Daniel Fallahinejad, Camilla Gjersem, Peter Høyslåen, Helle Kjellberg-Line, Even Krogsæther, Tron Krosshaug, Jonas Engebret Larsen, Christopher Holm Moseid, Emil Nedregård, Martin André Nilsen, Håkon Nordenstrøm, Sindre Remman, Leah Røste, Simon Sandbakken, Kristin Simonsen, Mina Simonsen, Erle Sivertsen, Kajsa Lian Spanic, Kathrin Steffen, Eva Stensrud, Maria Kulen Strømmen, Emma Suhonen, Frederik Willer

Versjon 1.0
Copyright © 2016 Den internasjonale olympiske komité & Senter for idrettsskadeforskning
FIFA 11+ videos: Copyright © 2014 FIFA

Beskrivelse
Skader skjer i de fleste idretter, og dessverre altfor ofte. En idrettsskade kan være ødeleggende for en idrettsutøver, og i verste fall bety slutten på en lovende karriere. Men, idrettsskader kan forebygges. En rekke vitenskapelige studier har vist at man ved hjelp av strukturerte oppvarmingsprogram kan redusere risikoen for skader med over 50%!

Appen SKADEFRI ble utviklet i forbindelse med lanseringen av websiden www.skadefri.no. SKADEFRI appen har sitt utspring i appen Get Set – Train Smarter som ble utviklet i forbindelse med Ungdoms-OL i Nanjing, Kina (2014) og på Lillehammer, Norge (2016) gjennom et samarbeid mellom Den internasjonale olympiske komité (IOC), Senter for idrettsskadeforskning, vår teknologipartner Making Waves AS, og flere internasjonale idrettsforbund.
Målgruppen er ikke bare den unge talentfulle utøveren og deres trenere, men alle som er engasjert i fysisk aktivitet. SKADEFRI ble utviklet for å bidra til forebygging av idrettsskader ved å gi deg de mest effektive og forskningsbaserte treningsrutinene.

Alle øvelser presenteres gjennom videoer, understøttet av korte beskrivelser av hvordan du utfører øvelsen riktig. Øvelser presenteres med variasjoner, samt med tre gradvis mer krevende nivåer for å gjøre dem mer utfordrende. Øvelsene er laget for å kunne gjøres med et minimum av utstyr og for å gjøre dem trygge og enkle å gjennomføre uansett hvor du er.

Under inngangen "Idrett", kan du velge din idrett blant 30 sommer- og 15 vinteridretter, men du finner også skadeforebyggende øvelser rettet mot 6 utvalgte kroppsdeler. Med andre ord, for hver av de 45 idrettene kan du velge treningsprogram tilpasset risikoprofilen i din idrett. Øvelsene er utviklet for å hindre skulder-, rygg-, lyske-, hamstrings-, kne- og ankelskader.
Alle treningsprogrammer kan lastes ned som PDF-filer, der du ser små bilder og korte beskrivelser for hver av øvelsene. PDFen kan deles elektronisk med dine lagkamerater, trenere, venner og familie.

SKADEFRI er gratis og tilgjengelig på norsk. SKADEFRI kan lastes ned for både iOS og Android. Første gangen du velger en øvelse, vil du måtte laste ned videoen til din enhet. Til dette anbefaler vi at du bruker en trådløs tilkobling, for å være sikker på å unngå eksterne kostnader. Når du først har lastet ned videoene, er disse lagret på enheten, slik at du kan dra nytte av dem uansett hvor du befinner deg.

Installer / App Store

Skjermbilder


Brukeromtaler

blog comments powered by Disqus

Installer

InstallerApp Store