Norges Hakkespetter

Norges Hakkespetter
Pris: Gratis
Kategori: Utdanning
Ingen stemmer
Lagt ut: 11 april 2018
Firma: Ronny Steen
Størrelse: 95.52 MB
Versjon: 1.0
Utviklet for: iPhone / iPod Touch

Beskrivelse

I denne appen beskrives levevis og kjennetegn til hver av de 8 norske hakkespettartene. Kjennetegn for illustreres ved hjelp av en kort video for hver art. Det faglige innholdet er tilvirket ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning ved NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Egentlig kalles familien hakkespetter for spetter. I Norge finnes de sju ekte spetter og i tilegg vendehalsen. Spettene er nøkkelarter, det vil si at den har innvirkning på mange av de andre artene som lever i økosystemet. Spettene hakker ut reirhull i trær, og oftest hakkes det nytt hull hvert år. Når de har forlatt reirene sine brukes reirhullene av andre arter, for eksempel stær, meiser og ugler. På denne måten skaper spetten nye områder for reirbygging. Spetten er også et viktig tegn på det biologiske mangfoldet (antallet arter) i et område fordi mange av spettene hekker i gammel skog.

Hos spettene bidrar begge foreldrene med uthakking av reirhull, ruging av egg og mating av unger. Uthakkingen starter tidlig på våren, og eggene legges så fort hullet er ferdig. Ruging av egg varer i ca. 17-20 døgn og ungene forlater reiret når de er ca. 15-20 døgn gamle. Kun noen av spetteartene bruker sang til å lokke til seg partner og for å forsvare territoriet, mens alle benytter seg av tromming. Med tromming menes at spetten finner et tre eller grein som bærer lyd godt, på dette stedet hakker den slik at det dannes en rask og høy trommelyd. Trommingen kan høres på veldig lang avstand.

Installer / App Store

Skjermbilder


Brukeromtaler

blog comments powered by Disqus

Installer

InstallerApp Store