Bokstavkongen

Bokstavkongen
Pris: USD 6,99
Kategori: Bøker
Ingen stemmer
Lagt ut: 21 desember 2011
Firma: Olderheim
Størrelse: 157.43 MB
Versjon: 1.3
Utviklet for: iPad

Beskrivelse

BOKSTAVKONGEN - DA LYDENE FIKK BOKSTAVER
Bokstavkongen er et veldig fengende og unikt pedagogisk konsept som har blitt brukt i den norske skolen i flere år i forbindelse med bokstavopplæring. Bokstavkongen, - da lydene fikk bokstaver, tar barna med inn i en helhetlig, fantasifull verden med et eventyr til hver av bokstavene. Opplegget kan være en god hjelp til å bevisstgjøre barna på lydsiden ved ord. Det er lagt vekt på å skille mellom lyd og bokstav, noe som er svært viktig i den begynnende leseopplæringen. Begrepene vokal og konsonant blir innført, samt at bokstavene da får henholdsvis rød og blå farge.

Eventyrene er illustrert med enkle fargerike figurer som er fantasistimulerende for barna. Barna skal ha god tid til å leve seg inn i historiene mens de ser på bildene. De fengende historiene er lest av Nils Nordberg. Historiene er også tekstet slik at de voksne selv kan lese sammen med barna hvis de ønsker det. Slik er det åpnet for å bruke flere av barnets sansekanaler for å feste assosiasjonene mellom lyd og bokstav. Ikke minst ligger det her til rette for å høre historiene mange ganger, slik at barna kan lære bokstavene godt.

Eventyrene om de forskjellige bokstavene blir tilgjengelige i en rekkefølge som vi anbefaler å følge, særlig når de åtte-ti første bokstavene skal læres. Etter de fire første bokstavene råder vi til å lese eventyret som kan hjelpe barna til å forstå hvordan bokstavene blir til ord. Dette hjelper barna å knekke lesekoden. Historiene kan med fordel leses mange ganger.

Til sammen er der 36 eventyr for alle lydene og fire diftonger. Introduksjonseventyret om linjesystemet, om hvordan bokstavslottet ble laget, leses først. Det avsluttes med et eventyr om hvordan det ble orden på bokstavene, - alfabetet.

I tillegg har Bokstavkonge-appen flere tilleggsfunksjoner, som bokstavspill og minnespill hvor man bl.a kan finne store og små bokstaver som passer sammen. Barna kan også øve seg på å skrive bokstavene rett inn i bokstavslottet samt å fargelegge figurer og bokstaver fra historiene og tegneprogrammet.

Og sist men ikke minst: Dere kan være med å synge alfabetsangen!

Vi håper både du og ditt barn kan ha stor glede av å ta del i alt som skjer i Bokstavlandet, og at denne appen vil gjøre leseopplæringen til en hyggelig opplevelse for barna.


Introduksjonspris nå: 49 NOK

Installer / App Store

Skjermbilder


Brukeromtaler

Bokstavkongen
stemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongen
Mette Sandbekk
Mangler lyd
Dette ser ut til å være et greit program for bokstavinnlæring. Et stort minus er at lyden ikke virker. (Jeg bruker en iPad 2.)
Bokstavkongen
stemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongenstemmer: iPhone/iPad App - Bokstavkongen
Overalt
Nesten der
Veldig fint og pedagogisk program for de små. Savner lyd når barna skal finne like bokstaver. Dette ville løftet programmet til riktig nivå. Vil gi full score ved en slik oppdatering.
blog comments powered by Disqus

Installer

InstallerApp Store